Home
Facebook Twitter

BERICHTEN UIT DE KERKENRAAD

BERICHTEN UIT DE KERKENRAAD Biddinghuizen - 23 juni 2021.  Onderstaande artikelen zijn helaas niet in het Kerkblad geplaatst!

Beste gemeenteleden,
Op zondag 13 juni na de dienst bleek maar weer eens hoeveel talent we binnen onze gemeente hebben. Vanuit de Scharrelberg moesten we namelijk op zoek naar verschillende vossen, die zich op een creatieve manier verdekt opstelden. En dat was nog niet eenvoudig om ze allemaal te ontmaskeren. Sommige vossen gingen wel heel goed in hun rol op en waren niet van echt te onderscheiden. Het was ook fijn om elkaar weer eens op een veilige manier te kunnen ontmoeten.
 
Versoepelingen
Deze week zal ook het moderamen van de Protestantse Kerk zich beraden op wat de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen betekenen voor de kerken.
Zodra zij hierover met verdere informatie komen, zullen wij ook kijken wat dat betekent voor onze gemeente.
 
Collectes
In de afgelopen periode hebben we gewerkt met Tikkies, waarbij Tineke altijd zorgde voor een tijdige aanlevering van de informatie voor website en gemeenteflits. Tineke bedankt! Maar omdat het gebruik van Tikkies echter een kostbare aangelegenheid wordt, stappen we daarom over naar het gebruik van betaalverzoeken bij de Rabo bank. Deze betaalverzoeken zijn voor langere tijd geldig. Een andere mogelijkheid is om de camera app op uw telefoon te gebruiken voor het scannen van een QR code om de collecte te betalen. Of u maakt uw bijdrage over op het rekeningnummer van de kerk. Meerdere mogelijkheden nog steeds om bij te dragen aan de collectedoelen.
Jaarthema
Dit seizoen hebben we gewerkt vanuit het thema ‘Bloeien in Gods Licht’. En dat is gebleken….bloeien is soms best een uitdaging als alles om je heen zo ingrijpend verandert. Voor het komende seizoen zijn we op zoek naar een nieuw jaarthema. Heeft u ideeën? Laat het weten via het scribaat.
 
Vacatures
Met ingang van het nieuwe seizoen komen enkele vitale kerk-vacatures vacant. In ieder geval zoeken we een: voorzitter CvK, secretaris CvK en leiding bij de Jeugdkring. Wij merken dat we het moeilijk vinden om hiervoor namen en gezichten in beeld te krijgen; te veel mensen, te lang niet meer gezien. Het houdt ons bezig. Wilt u ons helpen? Geef dan geschikte kandidaten aan ons door en natuurlijk ook als u zelf interesse heeft.
 
Vermenigvuldigen
Weinig is veel in de handen van Jezus,
kleine gebaren van liefde zijn sterk.
Groot is de zegen als God aan het werk is:
minder wordt meer door de hand van de Heer.
 
Met hartelijke groet, namens de kerkenraad,
Coby de Boer en Tineke Stuifzand, scribaat@pgbiddinghuizen.nl, 0321-333535

<< Terug naar overzicht
© 2021 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat