Home
Facebook Twitter

KRUIS BOVEN HET LITURGISCH CENTRUM

KRUIS BOVEN HET LITURGISCH CENTRUM Biddinghuizen - 24 augustus 2022.  Op de laatste gemeente-avond in juni is opnieuw het onderwerp van een protestants kruis boven het liturgisch centrum aan de orde geweest. Naar aanleiding daarvan is de commissie liturgisch centrum, aangevuld met leden van de kerkenraad en Robert Wester, opnieuw enkele mogelijkheden gaan onderzoeken.

De eerste optie was het projecteren van een kruis via een lamp of een beamer. Robert heeft verschillende opties laten zien, want via deze weg zijn er veel mogelijkheden aan lichtsterkte, kleur en grootte. We hebben heel veel mogelijkheden en vormen kunnen bekijken vanuit alle hoeken van de kerkzaal. Toch hebben we deze optie moeten laten vallen om de volgende redenen:
Een kruis projecteren maakt het een te massief beeld dat niet past binnen het ontwerp van het liturgisch centrum. Het maakt het zicht op de muur heel druk tijdens een kerkdienst als ook het vlak van de beamerpresentatie volledig gevuld is.
Een kruis projecteren is technisch mogelijk maar vereist een extra investering.
Een kruis projecteren vereist technische kennis van lichtpresentaties in alle omstandigheden met betrekking tot het buitenlicht en dergelijke. En er is geen waarborg dat die kennis onder vrijwilligers altijd beschikbaar is. 
Harmonie in het beeld is belangrijk. Een kruis boven het liturgisch centrum moet aansluiten bij de compositie van de stralen en het meubilair. En ook in verhouding zijn met de afmetingen van de muur. De eindconclusie van de avond was dat een kruisontwerp in het materiaal en kleur van de stralen van het meubilair het meest passend is. Gerald Verschuur heeft op zich genomen om daar een ontwerp voor te ontwikkelen. We streven ernaar om na de zomerperiode een definitief besluit te nemen ter realisatie.

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat