Home
Facebook Twitter

UITNODIGING Nachtwake

UITNODIGING Nachtwake Biddinghuizen - 23 maart 2016.  Datum: 24-3-2016
Tijd: 21.00 - 07.00 uur
Locatie: Kerkcentrum de Voorhof - zaal de Beuk
Entree: Gratis - een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

“WIE OP WEG IS… wordt gezien…”
is het thema van de Nachtwake anno 2016.


De Nachtwake werd in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag 1995 voor het eerst gehouden als antwoord op de wanhopige vraag van Jezus aan zijn vrienden in de nacht voor zijn lijden en sterven..: “ Kunnen jullie dan niet één uur met mij waken..?”

Sinds dat jaar hebben we 15 keer een wake gehouden en is het een waardevolle traditie geworden.
De eerste jaren waren er de hele nacht door activiteiten, maar de laatste jaren is het accent steeds meer op stilte, inkeer en persoonlijke meditatie komen te liggen.
Wilt U, wil jij ook een keer met ons waken? 

Dan bent u op donderdag 24 maart vanaf 20.30 uur van harte welkom in de Voorhof. 

De wake begint met een opening onder de kerktoren, gevolgd door de eerste van zes meditaties rond het thema “ Wie op weg is, wordt gezien”.
Jezus was altijd onderweg…had nergens een echt “thuis”, net zoals de vele op drift geraakte vluchtelingen wereldwijd.
Maar ook wie het geluk heeft een veilig dak boven het hoofd te hebben, is op weg. Op weg door het leven en onderweg ontmoeten we ontelbare medebewoners en bewoonsters van deze wereld.
Hebben we oog voor elkaar.. zien we de ander wel.. of kijken we liever langs elkaar heen..? En durven we ook echt stil te staan bij het lijden van Jezus en van zovele mensen om ons heen..?
Door de nacht heen willen we daarover nadenken, en (in stilte) mediteren en bidden.

Iedere Nachtwake tonen wij een Kruisweg. Afbeeldingen van de weg die Jezus aflegde naar Golgotha. Gemaakt door diverse kunstenaars. Dit jaar ziet u de Kruisweg, gemaakt door Piet Kusters.

Rond middernacht is er een film die ongeveer anderhalf uur duurt. Tegen het ochtendgloren wandelen we het licht tegemoet tijdens een dageraadswandeling en we sluiten op de ochtend van Goede Vrijdag rond 7 uur af met een eenvoudig ontbijt. 

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Voor vragen en meer info kunt U terecht bij Annelies Leendertse en Gerda Pitlo (PGB)  en bij Leo Scholten en Dorothée van Leer (Bonifatius) .


<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat