Home
Facebook Twitter

Zondagmiddag 22 mei: Buiten-de-deur-dienst

Zondagmiddag 22 mei: Buiten-de-deur-dienst Biddinghuizen - 17 mei 2016.  Thema: Als een boom aan het water.

Ook dit voorjaar organiseert Werkgroep Vorming en Toerusting weer een Buiten-de-deur-dienst op een verrassende locatie. Zondag 22 mei a.s. zijn we te gast bij Boomkwekerij Aalderink, Harderringweg 16. Voorganger is ds. Eveline van Staalduine uit Kampen en een aantal enthousiaste blazers van Maris Sonores


zorgt voor de muzikale ondersteuning. In een ontspannen sfeer hopen we samen met u en jou op een inspirerend uur waarin zeker ook aandacht is voor de kinderen. De dienst begint om 15.00 uur.
De bedoeling is om in optocht op de fiets naar de plaats van bestemming te gaan. We verzamelen op het kerkplein en vertrekken om 13.45 uur. Er wordt rekening mee gehouden dat er ook kinderen meefietsen. Uiteraard is fietsen niet verplicht en mag u ook met de auto komen. Hebt u geen vervoer en wilt u wel graag aanwezig zijn laat het ons dan even tijdig weten. Minke Sybesma tel. 331979.
Na afloop van de dienst is er koffie/thee of frisdrank met iets lekkers en kan er nog een uurtje gezellig nagepraat worden. Tevens is er mogelijkheid om nader kennis te maken met het bedrijf. De familie Aalderink zal hier graag iets over vertellen. Een ieder van harte welkom!!
 
Werkgroep Vorming en Toerusting

Als een boom aan het water

Deze keer gaan we voor de buiten-de-deur-dienst naar de boomkwekerij van de familie Aalderink aan de Harderringweg 16 en kijken we rond in dit bedrijf als een voorbeeld voor ons geestelijk leven. In de Bijbel wordt God regelmatig met een boomkweker vergeleken. Er komt heel wat kijken bij het kweken van bomen. Zo lezen we in Psalm 1 over Gods vruchtbomen aan het water: een beeld van de gelovige die zijn inspiratie haalt uit de woorden van God en goede dingen doet. En we lezen in Johannes 15 over Gods druivenplant: een beeld van Jezus en zijn volgelingen. Daar staat de verbondenheid met onze Heer centraal.
We gaan de moeilijke kanten van deze teksten niet uit de weg. Een boomkweker weet van boompjes die het niet doen, van snoeien en takken geleiden. Deze beelden kent de Bijbel ook: God weet echt wel dat het niet allemaal koek en ei is in ons leven, ook als we  ons best doen. We blijven mensen met tekortkomingen. Maar gelukkig, daar weet God wel raad mee.
 
Ds. Eveline van Staalduine-Sulman

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat