Home
Facebook Twitter

Orgelmarathon 2008

Orgelmarathon 2008 Biddinghuizen - 6 mei 2008.  Over een paar dagen vindt de Orgelmarathon, als onderdeel van De Voorhofdagen, plaats tijdens het Pinksterweekend op vrijdag 9 mei van 16.00 uur tot en met zaterdag 10 mei 16.00 uur.

Deze alweer 9e editie van de Orgelmarathon vindt plaats in De Voorhof te Biddinghuizen.

Tijdens dit weekend zal er op de zaterdag ook de bekende planten- en bloemenmarkt worden gehouden en zal er in de kerk door dorpsgenoten (of bekenden van het dorp) door hen vervaardigde kunst ten toon worden gesteld. In verband met een uitvaartdienst kan er donderdagmiddag geen werk ingeleverd worden voor Kunst in de Kerk. Vrijdagmorgen vanaf 09.30 bent u van harte welkom om uw kunst te komen brengen in De Voorhof.

De Orgelmarathon is een 24 uur doorlopend muziekevenement en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het kerkorgel zal vrijwel continu worden bespeeld door diverse organisten.

Tijdens vele uren zijn naast het orgel ook andere musici met verschillende instrumenten of een koor te beluisteren. Dit jaar zullen er vele koren en musici uit Biddinghuizen zelf optreden. Naast vertrouwde namen als Zon en Zegen en kinderkoor Jong Leven, zullen dit jaar ook RK koor Belcanto en het dit jaar opgerichte dameskoor De Paradijsvogels hun primeur beleven op dit muzikaal festijn.

Vorig jaar was het optreden van het Piratenkoor De Blauwbaarden een groot feest en succes in de nachtelijke uren en zij hebben beloofd dit jaar weer voor een dergelijk optreden garant te willen staan.

Uit Dronten komen het Flevo’s Mannenkoor en het Chr. Mannenkoor Dronten. In de afsluitende uren zal voor het eerst in de historie van de orgelmarathon ook een optreden plaatsvinden van Maris Sonores met hun Startersorkest en Fanfare-orkest.

Alles bij elkaar wordt het een heel afwisselend en veelzijdig muziek-programma met vele stijlen en genres rondom het orgel.Rode draad voor de deelnemers dit jaar is het thema: In vogelvlucht. Alhoewel het voor de deelnemers geen verplichting is om uitsluitend aan de hand van dit thema hun muziekkeuze te bepalen, is het natuurlijk wel leuk als het hen lukt hieraan invulling te kunnen geven.

Alle deelnemers werken geheel belangeloos mee aan de Orgelmarathon. Anders zou een dergelijk evenement niet op deze schaal te realiseren zijn. Ze komen allemaal graag en met enthousiasme naar De Voorhof. Tijdens de Orgelmarathon wisselen ze in een gemoedelijke sfeer elkaar af en is er een mooi platform om hun muziektalenten te delen met de aanwezige toehoorders.

Elke deelnemer heeft weer zijn/haar eigen stijl en sfeer, afwisselend ingetogen of juist uitbundig. U mag gerust alle 24 uur aanwezig blijven om ervan te genieten! Er zijn mensen die er een wedstrijd van maken om de gehele marathon bij te wonen.

De marathon begint vrijdag om 16.00 uur met de landelijk bekende organist Jan Zwanepol uit Kampen. De zaterdagmiddag belooft een waar festijn te worden met diverse optredens van Biddinghuizer bodem.

Voor een uitgebreidere beschrijving van het programma kunt u dit via http://www.protestantsegemeentebiddinghuizen.nl nalezen, op de homepage Nieuws aanklikken en u bent zoveel mogelijk op de hoogte!

De Voorhofdagen zijn er om te kunnen (blijven) voorzien in het onderhoud van De Voorhof. De toegang tot de Orgelmarathon is gratis. U kunt uw waardering voor dit zeer unieke evenement mede laten blijken door een geldbedrag in de daarvoor bestemde rode ton. U kunt hem niet missen! Verder worden er dit jaar speciaal voor dit evenement gemaakte buttons verkocht á 5 euro per stuk. U ontvangt dan gratis een programmaboekje en u maakt kans op een prijs die aan het eind van de marathon verloot zal worden.

Voor het kopen/reserveren van deze buttons kunt u terecht bij Liesbeth Busch, Lamoen 5 (331578) of bij Hans Aantjes, Klaversingel 48 (323672). En natuurlijk zijn ze ook nog verkrijgbaar tijdens de marathon zelf.

Dus blijf dit jaar met Pinksteren lekker in Biddinghuizen! Graag tot ziens op 9 en/of 10 mei in De Voorhof!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat