Home
Facebook Twitter

Interreligieuze Ontmoeting in de feesttent

Interreligieuze Ontmoeting in de feesttent Biddinghuizen - 8 september 2008.  Ter afsluiting van de najaarsfeestweek zal er op zondagmiddag 28 september weer een Interreligieuze Ontmoeting plaatsvinden in de feesttent op het evenemententerrein.

Aanvang: 15.00 uur. Het thema voor deze bijeenkomst is: "Een nieuw begin. "

Het thema verwijst naar het nieuwe begin de laatste jaren van ons dorp, na een periode van neergang. Er zijn mensen opgestaan die een ‘idee’ hadden en ze zijn ‘om de tafel’ gegaan.

U mag denken aan de renovaties van straten en het winkelcentrum, maar ook aan de Flevowand, het wandelpad, en de plannen voor het MFC. En zo zijn er meer dingen te noemen die heel positief ons dorp ‘een nieuw begin’ hebben gegeven. Maar het thema is ook voor mensen persoonlijk aansprekend. Ieder mens moet op veel momenten in zijn/haar leven ‘een nieuw begin’ maken.

Organisatie
Evenals vorig jaar wordt deze bijeenkomst georganiseerd door Dorpsbelangen Biddinghuizen, RK-parochie, Protestantse gemeente, de Turkse Islamitische vereniging en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland. Ds. Bram Bregman, Pastor Jan Vernooij, Ds. Johan de Wit en Imam Necati Akbulut zullen elk op eigen wijze ingaan op het thema ‘Een nieuw begin’.

Muziek
Muzikale medewerking zal ondermeer worden verleend door de kinderen van de koren ‘Jong Leven’ en het RK kinderkoor De Notenkrakers, de koperblazers van Maris Sonores, Hans Aantjes piano en Martine Dubois met zang en harpspel. Het thema zal ook middels tekeningen van basisschoolkinderen en schilderijen worden geïllustreerd.

Slogan
Ook door middel van deze religieuze ontmoeting laat Biddinghuizen zien waarin een klein dorp groot kan zijn, en dat we de slogan ‘Biddinghuizen we doen het samen’ ook op deze manier in de praktijk kunnen brengen.

Koffie
Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze Interreligieuze Ontmoeting bij te wonen op zondagmiddag 28 september om 15.00 uur. Na afloop van de bijeenkomst is er weer gelegenheid tot koffie- of theedrinken in de tent, met iets lekkers erbij. Mocht u een cake of koekjes willen bakken of iets anders willen meenemen, dan stelt de organisatie dat zeer op prijs.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat