Home
Facebook Twitter

25 november interreligieuze gespreksavond

25 november interreligieuze gespreksavond Biddinghuizen - 16 november 2009.  In een wereld waar geloven vaak recht tegenover elkaar staan, komen ze in Biddinghuizen juist samen.

De voorbereiding van de vierde interreligieuze ontmoeting smaakte naar meer. Na de multiculturele wandeling is het nu tijd voor een gespreksavond.

De voorgangers pastor Jan Vernooij en dominee Bram Bregman en vertegenwoordigers van de Turks-Islamitische Vereniging zijn ook hierbij aanwezig.

Namens de Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen nodigen zij gezamenlijk inwoners van het dorp uit met elkaar in gesprek te gaan.

De gespreksavond vindt plaats op woensdagavond 25 november om 20.00 uur in kerkcentrum De Voorhof.

Bij binnenkomst worden de mensen welkom geheten door iemand uit de Turks-Islamitische gemeenschap en iemand uit de Christengemeenschap. Koffie en thee met wat lekkers staat klaar. Vervolgens wordt een toelichting gegeven op de vijf zuilen waarop de Islam is gebaseerd. Het gaat hierbij om de reis naar Mekka, het geven van aalmoezen, Ramadan, het gebed en de geloofsgetuigenis. Daarna vertellen de dominee en de pastoor over de vijf grondprincipes van het Christendom. Denk aan de 12 artikelen van het geloof, de 10 geboden, de geschiedenis van de Reformatie, het verschil tussen Eucharistie en Avondmaal en diaconie. Na de pauze is er gelegenheid om elkaar vragen te stellen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat