Home
Facebook Twitter

zendingsbusjes Stichting Aid India

Biddinghuizen - 24 april 2013.  Mede dankzij uw bijdragen via de zendingsbusjes heeft Stichting AID India €5.000,00 geschonken voor de bouw van wc’s in het weeshuis Island of Hope. Hier wonen gemiddeld rond de 90 tot 100 kinderen.

Zowel jongens en meisjes. Totaal waren er 4 wc’s en 4 douches. Veel te weinig voor een groep van 100 kinderen. Er waren geen aparte wc’s voor jongens en meisjes. Vanuit de overheid moeten er aparte overdekte wc’s komen voor meisjes en jongens. Daarom worden er nu een aantal wc’s en douches bijgebouwd en de bestaande wc’s krijgen een dak.
 
Afgelopen januari is AID India begonnen met de bouw van een nieuw schoolgebouw. Het aantal kinderen dat naar de school van AID India komt blijft groeien. Steeds meer kinderen krijgen dus de mogelijkheid om deel te nemen aan onderwijs. AID India heeft als doel om kinderen de gehele basis- en middelbare school opleiding te kunnen laten volgen. Hierdoor hebben kinderen een goede basis om een beroepsopleiding te volgen.
 
Jan van Woerden heeft samen met de voorzitter van Aid India, WillemJan Maaskant, weer enige tijd doorgebracht in India. Zij vonden het fantastisch om weer bij AID India te zijn. De liefde, de vriendschap en verbondenheid! Het was bijzonder om dit weer te mogen meemaken en om te zien hoe goed en mooi het met de projecten gaat en wat voor impact die nog elke dag hebben.
Op uitnodiging van de familie van de bruid, hebben zij tijdens hun reis een huwelijk mee mogen maken in de familiekring. Dat was een hele eer. De familie was vereerd dat zij kwamen, Jan en Willem Jan waren vereerd dat zij aanwezig mochten zijn. Zij waren eregasten en als zodanig mochten zij aanwezig zijn bij alle rituelen, ook bij de rituelen waar gewoonlijk alleen de naaste familie bij aanwezig is. De speciale kleding die daarbij hoort, werd voor hen gemaakt. Het was een gearrangeerd huwelijk, wat normaal is in India, met 800 gasten. De huwelijksinzegening werd gedaan in een kerkdienst met 12 priesters, waarin het bruidspaar hun eigen aandeel had: beiden lazen een stukje uit de Bijbel. Aan het begin van de dienst brachten alle familieleden, ook de Nederlandse gasten, een mand met etenswaren naar voren, naar de priesters. Na afloop van de dienst werden die etenswaren uitgedeeld aan de armen. Voor alle gasten was er een speciale ruimte waar zij konden eten en drinken. In die ruimte was plaats voor ongeveer 200 mensen die elkaar heel rustig afwisselden, zodat iedereen kon eten. Heel bijzonder om mee te maken!
Binnenkort kunt u foto’s zien van deze bijzondere gebeurtenis, via de website van de kerk. We houden u op de hoogte!
 
Dank u hartelijk voor uw bijdragen. Uw hulp maakt het mede mogelijk dat zij dit prachtige werk kunnen blijven doen!
Mogen we op uw steun blijven rekenen?
 
Werkgroep ZWO 
 
1ste foto is Bouw nieuw schoolgebouw
2de foto is Collagebouw wc’s Island of Hope

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat