Home
Facebook Twitter

Koster scoort met oproep voor kerstboom

Biddinghuizen - 18 december 2010.  Koster Henk Potgieter van kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen plaatste in november een oproep voor een kerstboom op internet. Vorige week had hij al twee reacties op zijn verzoek. “We kunnen kiezen”, zegt de tevreden koster.

In de grote kerkzaal van de Protestantse gemeente stond altijd een kerstboom van zo’n zeven meter hoog. “Jarenlang kon ik rekenen op de inbreng van kennissen die via-via hun wegen hadden om bomen te bemachtigen die toch zouden worden omgezaagd. Maar die zijn nu allemaal met pensioen. Dus moeten we op zoek naar iemand die ons een kerstboom wil schenken.

Zeven meter
Probleem is dat de boom zeker zeven meter hoog moet zijn. “Die hoogte heb je wel nodig omdat het plafond op negen meter hoogte zit”, aldus Potgieter. “Een flinke boom van drie meter stelt in die ruimte niks voor. Dat is geen gezicht. Maar ja: een boom van die grootte kost al snel honderden euro’s.” Vandaar dat de koster op internet een oproep deed. “We kregen twee reacties. We kunnen dus zelfs kiezen. Ik hoop maar dat één van de twee kandidaten hem nog een jaar wil laten staan, dan ben ik voor volgend jaar ook al klaar!”

Kerstconcert
De boom wordt eind december op zijn plek gezet zodat hij op 23 december in volle glorie te zien is tijdens het kerstconcert. “We versieren hem met behulp van hoge ladders. Een vrouw kijkt vervolgens of alles ook mooi hangt. Daarna is het genieten. Vooral als de kinderen op kerstavond binnenkomen en vol bewondering omhoog kijken. Dat is eigenlijk het mooiste moment.”

Wie de boom wil bewonderen kan een kijkje nemen in kerkcentrum De Voorhof aan de Akkerhof 3 in Biddinghuizen.

Bron: Provincie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat