Home
Facebook Twitter

‘Zin, Zout & Zegen’

‘Zin, Zout & Zegen’ Biddinghuizen - 4 september 2017.  In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee naar de kerk met Koen Klompe. Pas afgestudeerd in Wageningen, assisteert hij tijdelijk zijn ouders op hun biologische boerderij in Biddinghuizen. Maar hij deelt zijn leven ook met anderen, bijvoorbeeld als leiding bij de scouting en als lid van de kerkband.

‘Deel je leven’

Sinds het afronden van zijn master in de biologische landbouw is Koen tijdelijk teruggekeerd op het ouderlijk nest. Daar heeft hij een open, christelijke opvoeding genoten. Koen: “Ik heb geleerd dat je respect moet hebben voor je medemens. Ik denk dat dit komt doordat destijds Flevoland een mengelmoes was van veel verschillende mensen uit alle hoeken van het land. Hierdoor moet je wel een manier vinden om goed met elkaar op te schieten en dat kan alleen door open te staan voor andere mensen. Ik vind dat je dit nog steeds merkt in Biddinghuizen.”

Koen is lid van de protestantse gemeente in zijn woonplaats Biddinghuizen. “God geeft mij rust als ik die nodig heb en is voor mij iemand waar ik mijn verhaal kwijt kan”, vertelt hij. “Ik weet dat God altijd alles ten goede zal keren voor mij.”  De meditatie, die aansluit op het thema ‘Deel je leven’, is van dominee Margriet van de Bunt van de protestantse gemeente van Biddinghuizen.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Koen Klompe mee naar zijn kerkelijke gemeente in Biddinghuizen. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis, de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

Luister via deze link naar het hele interview. 

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat