Home
Facebook Twitter

Filmavond met Amish Grace

Biddinghuizen - 19 maart 2014.  Vrijdag 21 maart organiseert Werkgroep Gemeente Opbouw van de Protestantse Gemeente de derde en tevens laatste filmavond van dit seizoen. Deze keer met de film Amish Grace.

Amish Grace is een aangrijpend, waar gebeurd verhaal over een geruchtmakende tragedie die één van de meest gesloten gemeenschappen van Amerika in het hart trof. Een film waarin het thema Vergeving een bijzondere rol speelt.

Korte inhoud
Het echtpaar Graber behoort samen met hun kinderen tot de traditionele Amish-gemeenschap van het plaatsje Nickel Mines in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Als de zusjes die ochtend naar school gaan, lijkt het een hele gewone dag te worden. Maar het draait uit op een bloedig drama als het schoolgebouwtje wordt bestormd door ene Charlie Roberts. Deze huisvader, zelf geen Amish, begint te schieten en vijf leerlingen vinden de dood. De schutter pleegt na zijn wanhoopsdaad zelfmoord. In het hele land is de verontwaardiging groot en de media storten zich massaal op de zaak. Maar de Amish blijven er opvallend rustig onder. Zij vergeven de dader en troosten diens weduwe. Alleen Ida Graber weigert zich erbij neer te leggen.

Na de film kan er nog even nagepraat worden.
Locatie: De Voorhof. Aanvang 19.30 u. Entree € 2,50 incl. koffie/thee.

Werkgroep Gemeente OpbouwBron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat