Home
Facebook Twitter

Protestantse Gemeente organiseert Jubileumsymposium Kerk 2.0

Protestantse Gemeente organiseert Jubileumsymposium Kerk 2.0 Biddinghuizen - 20 augustus 2014.  Op zaterdag 6 september organiseert de Protestantse Gemeente Biddinghuizen als start voor het nieuwe seizoen een landelijk Jubileumsymposium met als thema: KERK 2.0.

De organisatie meldt: "Het lijkt ons zinvol om met het oog op zoveel ontwikkelingen in de kerk en in de samenleving samen met u over dit onderwerp in gesprek te gaan."

"Wat zal de toekomst ons brengen? Waar staan we als kerk en gemeente over 10 tot 20 jaar? Wat zijn de ontwikkelingen in kerk en samenleving? Is er nog plaats voor de traditionele kerkganger, voor de jeugd, de spiritueel geïnteresseerde dorpsgenoot en hoe gaat het met de oecumene? Hoe ervaren en spreken we (over) God? We denken dat deze vragen veel breder leven dan alleen bij ons."

Er is een programma met sprekers, zaaldiscussie en workshops. Een heerlijke lunch en tijd voor ontmoeting. Dagvoorzitter is Geeske Hovingh (werkt oa. voor De Nieuwe Liefde in Amsterdam).

De hoofdlezing (10.00 uur) wordt gegeven door Mechteld Jansen uit Swifterbant (hoogleraar en nieuwe rector van de Prot. Theologische Universiteit). Zij gaf als voorschot:
"De lezing zal ingaan op vragen naar vitaliteit van een toekomstige, wellicht kleinere kerk, en het belang van die kerk voor een dorp als Biddinghuizen. De lezing zal landelijke tendensen aanwijzen en mogelijke vormen die de kerk gaat aannemen. Wetenschap is natuurlijk geen toekomstvoorspelling, maar we kunnen vanuit de huidige tendensen wel lijnen doortrekken. Meer ervaringsmatig geloven, minder organisatie, meer kortdurende inzet, minder langlopend engagement. Wat voor groepen gaan zich dan vormen, in en buiten de bestaande kerk? Het denken hierover zal vrijwel automatisch uitlopen op de vraag wat voor ons het meest wezenlijke van een kerk is. En waar de sterke punten van kerk-zijn en van iedere gemeente of parochie elders - zouden kunnen liggen".


De 4 workshops (bij een groot aantal bezoekers meer workshops) om in 2 ronden aan deel te nemen:
  • Identiteit - gegeven door Ineke van Ruler - docente aan Hogeschool Windesheim in Zwolle
  • Pastoraat - gegeven door ds Bram Bregman en pastoraal werker Jolanda Aantjes
  • Jeugdwerk - gegeven door Sabine van der Heijden - werkte 15 jaar voor Youth for Christ, nu docent aan de Chr. Hogeschool Ede en schreef vele boeken over christelijk jeugdwerk.
  • Oecumene - gegeven door Klaas van der Kamp - secretaris en daarmee gezicht van de landelijke Raad van Kerken.


Na de workshops is er een 'zanglustige' afsluiting met Ronald Zingt. En onder het genot van een drankje wordt de dag rond 15.00 uur afgesloten.

Meer informatie over de inhoud van de workshops kunt u vinden op de website: http://www.pgbiddinghuizen.nl. Hier kunt u zich opgeven:
e: hklompe@debeloftebio.nl t: 0321 - 332732. Deelname kost € 20 euro p.p. inclusief lunch, koffie, thee en een drankje na afloop.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat