Home
Facebook Twitter

Kerk in Actie collecte Zomerzending

Kerk in Actie collecte Zomerzending Biddinghuizen - 8 augustus 2013.  De Bijbel verandert jou!

Wat heeft de Bijbel je te zeggen als je land je is afgenomen, als je slachtoffer bent van huiselijk geweld of als je lijdt onder extreme armoede?


Dat zijn vragen van mensen in Brazilië.
Het CEBI, partnerorganisatie van Kerk in Actie, brengt de Bijbel dicht bij de meest kwetsbaren in de Braziliaanse samenleving. ‘Dankzij het CEBI mocht ik ontdekken hoe je de Bijbel kunt lezen op een manier die gericht is op jouw dagelijkse leven, ‘ aldus de Braziliaanse Janeide Lavor da Silva.
 
De Braziliaanse organisatie Centro de Estudos Bíblicos (CEBI: Centrum voor Bijbelse Studies) is een oecumenische, onafhankelijke organisatie van vrouwen en mannen uit verschillende christelijke denominaties. CEBI steunt basisgemeenten en volksbewegingen in het hele land bij bijbelse vorming. Men probeert mensen niet te ‘bekeren’, maar een manier van bijbellezen te leren, die aansluit bij de ervaringen en leefwijze van de arme bevolking.
Het CEBI geeft bijbelstudieboekjes uit. In kleine groepen lezen mensen samen de Bijbel en dagen elkaar uit die toe te passen op hun eigen leven. De Bijbel wordt een steun in de dingen van alle dag en geeft kracht om op te komen voor hun rechten en te vechten voor hun bestaan.
 
Bijbelstudie met het CEBI
De studie verloopt in drie stappen. Het begint met concrete vragen uit het dagelijks leven: Wat houdt je bezig, waar loop je tegenaan? De tweede vraag is dan: Wat zegt de Bijbel hierover? En stap drie: Als de Bijbel dit zegt, hoe kunnen wij dat in ons leven toepassen? Zo lezen ze niet alleen de bijbel, maar helpen ze elkaar om ook naar de Bijbel te leven.
Het is een vrije en vrolijke methode, met veel creativiteit, theater, dans en muziek. Er zijn regelmatig vieringen en gezamenlijke maaltijden, discussies in kleine groepen. De Bijbel is een bron van vreugde en die moet je niet uitdoven, vindt het CEBI. Het spreekt daarom juist jonge mensen aan. Bovendien waarderen veel cursisten de vrijheid: de studie is niet onderworpen aan een kerkelijk systeem, familietradities of een politieke overtuiging.


De organisatie bereikt jaarlijks 260.000 mensen via
80.000 vrijwillige groepsleiders.
Kerk in Actie ondersteunt dit project in Brazilië van harte.
We bevelen de collecte voor het zendingswerk van
Kerk in Actie, waarmee ook het CEBI wordt gesteund,
daarom graag bij u aan!
 
Helpt u mee?
 
Dank u wel!
 
 
Werkgroep ZWO

 


<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat