Home
Facebook Twitter

Nieuw doel ZENDINGSBUSJES:

Nieuw doel ZENDINGSBUSJES: Biddinghuizen - 24 september 2013.  Stichting Tey-illai Annai
Moeder van de thee

Thresita de Bruin was enige tijd geleden spreekster op een seniorenmiddag in
Biddinghuizen


Thresita de Bruin was enige tijd geleden spreekster op een seniorenmiddag in Biddinghuizen
Eén van de aanwezigen op die middag bracht ons een folder van deze stichting en vertelde van de relatie tussen deze stichting en bewoners van ons dorp.
 
Een nieuw doel voor de zendingsbusjes was gevonden!
 
De Stichting Tey-illai Annai is een geregistreerde non-profit organisatie. De organisatie werkt voor het welzijn van kansarme mensen uit de theeplantages in de berggebieden van Sri Lanka.
In juli 2004 is de stichting officieel opgericht door Thresita de Bruin, haar man Kees en Bart Tieman. Thresita was al enkele jaren werkzaam in het theegebied in Sri Lanka, het voormalige Ceylon waar vooral Ceylon-thee verbouwd wordt. Zij is een Srilankaanse vrouw, die deels is opgegroeid in het berggebied van Sri-Lanka, deels in Nederland.
 
In 2002 is Thresita terug gegaan naar haar geboortedorp “Kahagalle Estate” in Sri Lanka. Daar is zij in contact gekomen met twee priesters, die haar de grote problemen van het bergdorp hebben laten zien. Zij hebben haar gevraagd hen te helpen, en vanaf dat moment is Thresita hen gaan ondersteunen.

Na de tsunami in 2004 hebben zich meerdere vrijwilligers bij de stichting aangemeld om Thresita te helpen. Zij allen hebben toen actief meegewerkt aan directe hulp bij de ontstane nood. De stichting is daarna aan het werk gegaan om de oorspronkelijke doelstelling weer op te pakken. Zij richt zich daarbij vooral op kleinschalige projecten in enkele theegebieden.
 
De belangrijkste doelstelling is individuele ondersteuning van schoolgaande kinderen. Dit is mogelijk door afspraken met particuliere donateurs die voor langere tijd een vast bedrag per maand overmaken. De tweede doelstelling is de ondersteuning van
Vakopleidingen voor groepen die gefinancierd worden uit toegewezen gelden door grotere geld Donerende organisaties.
De derde doelstelling is het ondersteunen van eenmalige hulpvragen, waarvoor de ontvangen eenmalige giften worden gebruikt.
 
Mogen we weer op u rekenen?
 
Dank u wel!
 
 
Werkgroep ZWO
 

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat