Home
Facebook Twitter

Met Jezus op weg naar Pasen

Biddinghuizen - 1 april 2015.  Het is deze week de Stille Week, de week waarin de voorbereiding is op het paasfeest. Bij de Protestantse Gemeente Biddinghuizen zijn er de komende dagen een aantal diensten die samen met de dienst op Paasmorgen een eenheid vormen.

Op weg gaan aan de hand van Johannes. Het is bijzonder om deze weg mee te lopen en de vieringen mee te maken, midden in de drukte van deze stille week. Een ieder is uitgenodigd om deze vieringen mee te maken, "Als je zo deze weg gaat dan besef je beter hoe bijzonder Pasen is als hoogfeest van de kerk," vertelt dominee Doddy van Leeuwen.

Op Witte Donderdag (aanvang 19.30 uur) gaat het over handen die voetenwassen en wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Aansluitend begint de nachtwake.

Op Goede Vrijdag (aanvang 19.30 uur) is het thema: Open handen aan het kruis. De Johannespassie staat hierbij centraal. De tekst is gekozen uit de Bijbel in gewone taal en de liederen uit het nieuwe liedboek.

In de dageraadsviering van Paasmorgen (6.45 uur) wordt de nieuwe paaskaars ontstoken.

Paasmorgen (aanvang 10.00 uur) gaat het om gewonde handen die vrede wensen. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door koperblazers en het koor Impact o.l.v. Stephan Havelaar uit Lelystad. Een feestelijke dienst waarin er gevierd wordt dat Jezus is opgestaan.

In al deze diensten is ds. Doddy van Leeuwen onze voorganger. Zij laat weten: "Het verheugt mij om deze weg met u allen te mogen gaan."Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat