Home
Facebook Twitter

Zondag 23 dec. Ochtenddienst - 4e Advent

Zondag 23 dec. Ochtenddienst - 4e Advent Biddinghuizen - 1 december 2018.  In de dienst vanmorgen sluiten we aan bij het adventsproject van de kinderen ‘Lichtdragers van God’. We lezen de lofzang van Zacharias. Daarin drukt hij uit wat de geboorte van Jezus voor hem betekent. Het is voor hem als een licht uit de hemel dat over ons opgaat, maar het roept ons ook op om de weg van de vrede te gaan.

 In de dienst zullen we stilstaan bij wat dit voor ons betekent en hoe wij Gods licht zichtbaar kunnen maken.

ds. Arend van Baarsen

Kinderkerk

Het thema van deze zondag is: Johannes, een levend teken en de lichtdrager is Johannes. Als Johannes is geboren en zijn vader Zacharias de naam Johannes heeft opgeschreven kan hij weer spreken, zoals God heeft beloofd. Johannes betekent: God is genadig. God houdt van iedereen. Van Zacharias, Elisabeth en hun kind, maar ook van ons vandaag. Zo is Johannes ook lichtdrager. Hij draagt Gods licht door er te zijn. In de kinderkerk gaan de jongere kinderen aan de slag met iets dat mensen doen na de geboorte van een kind. De oudere kinderen gaan bezig met namen en een spel. Wil je meer weten, kom dan naar de kinderkerk.

Collecte -

Inloophuis de Kans De Kans, het Inloophuis in Biddinghuizen, is in 2014 verhuisd naar het voormalig onderkomen van de groenvoorziening van de Gemeente Dronten. De Kans wil een huiskamer zijn waar iedereen uit Biddinghuizen en omgeving zich welkom voelt. Vanuit de vraag van bezoekers willen men een plek aanbieden waar ontmoeting met anderen centraal staat. Denk daarbij aan het spelen van een spelletje, een gezellig praatje tijdens het samen drinken van een kopje koffie of thee. En er is tweedehands kleding te koop voor een klein prijsje. Maar ook lotgenotencontact, informatie over voorzieningen en WMO, hulp bij het sorteren van post kunnen plaatsvinden in de Kans. De openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 10:00 tot 15:00 uur. De Kans draait op vrijwilligers, maar er zijn kosten voor aanschaf van kleine materialen, energiekosten, etc. De Diaconie wil dit project in Biddinghuizen steunen en daarom de opbrengst van deze collecte bestemmen voor Inloophuis de Kans. Doet u mee?

 

Download:

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat