Home
Facebook Twitter

Protestantse en Turkse jongeren ontmoeten elkaar

Protestantse en Turkse jongeren ontmoeten elkaar Biddinghuizen - 31 januari 2017.  Zaterdagavond 28 januari zijn een aantal jongeren van de protestantse en katholieke gemeente op bezoek geweest in de moskee.

De ontmoeting werd georganiseerd door de Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen (WIBB), de jeugdgroep Connect van de Protestantse Gemeente en jongeren van de Turkse moskee.

Na de gastvrije ontvangst en de eerste kennismaking volgde een rondleiding door de moskee. De jongeren stelden elkaar diverse vragen en ook de Imam kwam langs.Na de rondleiding is er gezamenlijk gegeten en kwamen de gesprekken op gang zoals: "Wat vinden we belangrijk in ons leven en waar houden we ons mee bezig?" Ook vragen naar elkaars geloof werden niet geschuwd en in openheid besproken."Het was een mooie avond waarop we elkaar in openheid en wederzijds respect beter hebben leren kennen. We hopen deze bijeenkomst nog een keer een vervolg te geven, misschien wel in de kerk?" aldus één van de jongeren.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat