Home
Facebook Twitter

Nachtwake in De Voorhof

Biddinghuizen - 13 april 2017.  Vanavond wordt de Nachtwake traditiegetrouw georganiseerd door de Protestantse Gemeente Biddinghuizen en de Rooms-katholieke geloofsgemeenschap H. Bonifatius. De avond begint om 20.15 uur en duurt de hele nacht. Het thema is dit jaar 'Groots... en verstild'

De avond en nacht kennen een divers programma, laat de voorbereidingsgroep Nachtwake weten in een persbericht. Na de opening om 20.15 uur met enkele mededelingen, kan gekozen worden: in stilte in zaal De Beuk blijven, of naar zaal De Pinkenstal om daar de uitvoering van The Passion in Leeuwarden te kijken op groot scherm. Na afloop van The Passion, wordt u uitgenodigd mee te gaan naar zaal De Beuk voor de Nachtwake.

Nachtprogramma
Door de nacht heen zijn er zes meditatieve momenten, enkele keren koffie en na de film "Wadjda" om 2.30 uur, is er soep. Om 6.00 uur lopen deelnemers het licht tegemoet. Na terugkomst wordt de Nachtwake afgesloten in de stilteruimte. Voordat uiteen wordt gegaan, is er de mogelijkheid om samen een sober ontbijt te gebruiken.

Wadjda
De film "Wadjda" gaat over de eigengereide Wadjda uit Riyad. Zij zet alles op alles voor een groene fiets. "Jongens mogen toch ook fietsen? Waarom zij dan niet"? Haifaa Al-Mansour, die gezien wordt als de eerste vrouwelijke filmmaker uit Saoedi-Arabië, vertelt een intiem verhaal over een meisje met grote dromen. Wadjda staat voor vele meisjes en vrouwen uit Saoedi-Arabië. Het drama biedt een inkijk in een anders gesloten gemeenschap, met universele, herkenbare thema's als hoop, lef en doorzettingsvermogen.

De deuren van zaal De Beuk in De Voorhof zijn de hele nacht open. U kunt op ieder moment binnenkomen en weggaan.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat