Home
Facebook Twitter

Protestantse Gemeente annuleert kerkdiensten en activiteiten

Protestantse Gemeente annuleert kerkdiensten en activiteiten Biddinghuizen - 13 maart 2020.  De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen (PGB) heeft besloten de landelijke richtlijnen aangaande de maatregelen ter bestrijding van het Corona virus te volgen. Dit houdt voor Biddinghuizen in dat met onmiddellijke ingang alle kerkelijke bijeenkomsten van de Protestantse Gemeente, inclusief de eredienst, tot in ieder geval 31 maart geen doorgang vinden.

Deze activiteiten zijn geannuleerd:

Zondag 15 maart Eredienst en Jongerenkerk en kijkje in de nieuwe kerk
Dinsdag 17 maart Verjaardagsvisite 80-plussers
Woensdag 18 maart Seniorenmiddag Paasviering
Donderdag 19 maart Veertigdagentijdmeditatie
Zondag 22 maart Eredienst en gemeente-ochtend
Donderdag 26 maart Veertigdagentijdmeditatie
Zaterdag 28 maart Joy4Kids
Zondag 29 maart Eredienst

Zondagmorgen 15 maart
Komende zondagmorgen, 15 maart, zal ds. Margriet van de Bunt om 10.00 uur een korte meditatie verzorgen, deze wordt omlijst door muziek. Deze zal worden uitgezonden via internet (alleen geluid, geen beeld) via de website van de PGB. Tevens zal het via een livestream op de Facebookpagina van de kerk uitgezonden worden (beeld en geluid).

Gebedsintenties voor deze bijeenkomst kunt u zondagmorgen live doorgeven via 06-57067821. Doet u dit voor 10.15 uur? Dan worden ze meegenomen in deze speciale viering.
Ook maakt de PGB u erop attent dat er komende zondagmorgen op NPO2 om 9.30 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk wordt uitgezonden.

Seniorenmiddag 18 maart
De maandelijkse seniorenmiddag van 18 maart gaat ook niet door. "We willen op deze middag u toch graag een bezinning op weg naar Pasen aanbieden. We komen niet samen in de kerk, maar we zullen wel een passende Paasliturgie uitzenden waarbij gedichten, lezingen, muziek en een meditatie een plek hebben," vertelt ds. Margriet van de Bunt.

Verantwoordelijkheid
"We mogen mensen op hun eigen verantwoordelijkheid wijzen, maar we hebben ook verantwoordelijkheid voor een grote groep kwetsbare mensen," aldus preses Jan Klopman.

Komende weken
Komende weken houdt de PGB u op de hoogte via deze website, via de wekelijkse GemeenteFlits en via de sociale media (Facebook). Per week wordt de situatie gevolgd en volgt de kerk het beleid van de landelijke kerk en de overheid.

Zorgen delen?
Mocht u contact willen, uw zorg delen of heeft behoefte aan een luisterend oor? Schroom niet om contact op te nemen met de dominee of de pastorale ouderlingen van de PGB

Vertrouwen en Zegen
"We zijn samen onderweg naar Pasen. We mogen ons gedragen weten bij alles wat er de komende tijd op ons af komt." Besluit dominee Van de Bunt

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat