Home
Facebook Twitter

Protestantse Gemeente viert buiten Heilig Avondmaal

Protestantse Gemeente viert buiten Heilig Avondmaal Biddinghuizen - 21 augustus 2020.  Komende zondag, 23 augustus, is er bij de Protestantse Gemeente Biddinghuizen een voor de gemeente bijzonder moment. Deze morgen zal de gemeente buiten het Heilig Avondmaal vieren.

"We kunnen nog niet samenkomen in ons nieuwe kerkgebouw, maar het lijkt ons wel heel mooi om samen Heilig Avondmaal te vieren," schrijft de gemeente op de website.

Dienst
Er is zondag morgen om 9.30 uur eerst een korte online dienst, die uitgezonden wordt vanuit de kerk (klik hier voor de link). Deze online dienst duurt tot ongeveer 10.15 uur, daarna is iedereen van harte welkom om naar de kerk te komen om dan rond 10.45 uur samen het Heilig Avondmaal samen te vieren.

Op parkeerplaats
"We breken en delen in de open lucht, samen als Gods gemeente. Om zo Gods liefde te delen en te vieren," vertelt dominee Margriet van de Bunt. Dit gedeelte van de viering vindt plaats op de parkeerplaats naast de kerk waarbij de afspraken en regels om corona gevolgd worden: anderhalve meter afstand en de hygiëne maatregelen, en de aanwijzingen volgen. "Iedereen is van harte welkom om mee te vieren, ook als u geen lid bent van onze gemeente," besluit ds. Van de Bunt.

Collecte voor noodhulp Beiroet
Bij een viering van het Heilig Avondmaal is er altijd een collecte met een speciaal doel. Dit keer heeft de Diaconie van de Protestantse Gemeente ervoor gekozen deze collecte te bestemmen voor de noodhulp in Beiroet. "Uw bijdrage kunt u overmaken via een Tikkie https://tikkie.me/pay/sq96a5jr5j9pichjp5ms , maar ook contant meenemen zondag," legt de Diaconie uit. "Wij maken deze collectegelden over naar Kerk in Actie, zij zorgen voor de juiste bestemming ter plaatse."

Meer weten over wat Heilig Avondmaal is?
In dit filmpje legt dominee Van de Bunt het uit.De nieuwe kerkzaal van binnen bekijken?
Na de viering van het Heilig Avondmaal is er voor wie dat wil de mogelijkheid om de nieuwe kerkzaal van binnen te bekijken.
Hiervoor gelden onderstaande richtlijnen:
• Handen desinfecteren is verplicht.
• Naam en telefoonnummer van de bezoekers worden genoteerd (deze lijsten worden vier weken bewaard)
• Er mogen maximaal 8 personen tegelijk binnen zijn.
• Er is een vastgestelde looproute waar niet van afgeweken mag worden.
• Volg de aanwijzingen van de organisatie, zij zijn te herkennen aan gele hesjes
• Er kan niet van het toilet gebruik worden gemaakt.
• Het betekent dat er buiten gewacht moet worden
• Houd u aan de 1.5 meter afstand regel, zowel binnen als buiten

De Protestantse Gemeente laat tot slot weten: "We zijn dankbaar dat we op deze manier toch samen kunnen komen, vertrouwen op uw aller medewerking en ontmoeten u graag komende zondag. "

Protestantse Gemeente Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat