Home
Facebook Twitter

Ramen uit de oude kerk in de nieuwe kerkzaal geplaatst

Ramen uit de oude kerk in de nieuwe kerkzaal geplaatst Biddinghuizen - 3 oktober 2020.  Afgelopen weken is de Protestantse Gemeente Biddinghuizen ter ore gekomen dat de ramen met thema "water" nog behouden zijn tijdens de sloop van de oude kerkzaal van de gemeente.

Het gaat om de onderste rij gekleurde ramen uit Het Schip (de naam van de kerkzaal uit het vorige kerkgebouw). De vormen en kleuren in deze ramen verbeelden het ontstaan van land uit water. De ramen die erboven zaten (en die in de nieuwe kerkzaal nog boven de stilteruimte geplaatst gaan worden) verbeelden de rijke oogst en het zonlicht. "De ramen konden gezien worden als een verbeelding uit de Schepping", schrijft de Protestantse Gemeente.

Ramen met thema water

Locatie Ramen Water
De afmetingen van de ramen water leenden zich goed om voor de grote ramen in de nieuwe zaal te hangen. "Door de ramen laag te plaatsen krijgt de kerk een intieme en rustige sfeer", vertelt Gerald Verschuur. "Het voelt alsof je even weg bent uit de drukte en rust ervaart. In deze opstelling hebben we 'Water' rechts bij binnenkomst in de zaal, het concept 'Gods licht' achter het liturgisch centrum en 'Land' links op de wand boven de stilteruimte".

Na een unaniem (en van harte 'ja') besluit door de kerkenraad van de Protestantse gemeente zijn de ramen in de afgelopen week geplaatst. Komende zondag, 4 oktober, kunt u de ramen voor het eerst zien tijdens de dienst die om 10.00 uur begint en geleid wordt door oud-predikant ds. Doddy van Leeuwen - Assink.

Aanmelden voor de dienst
Voor de dienst kunt u zich nog aanmelden. "Er zijn nog plaatsen beschikbaar," laat de gemeente weten. Aanmelden kan via aanmelden.pgbiddinghuizen@gmail.com of neem contact op met Tineke Stuifzand. Voor alle diensten gelden de huidige corona-maatregelen.

Redactie BHZNet.nl / PGBiddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat