Home
Facebook Twitter

Kostersechtpaar viert eerste kerst zonder kerk

Kostersechtpaar viert eerste kerst zonder kerk Biddinghuizen - 23 december 2020.  Het was voor oud-koster Henk Potgieter uit Biddinghuizen hard werken maar wel het hoogtepunt van het jaar; kerst! Voor het eerst in 34 jaar zitten hij en zijn vrouw rond kersttijd thuis. Normaal zouden ze nu hard aan het werk zijn om de Protestantse kerkgemeente De Voorhof in Biddinghuizen tiptop in orde te maken voor de belangrijkste christelijke feestdag van het jaar. Maar De Voorhof werd afgelopen zomer gesloopt, waardoor er ook een einde kwam aan hun loopbaan als koster bij de gemeente.

"Het is klaar, we waren nog niet klaar maar het is wel klaar in ieder geval. Het is gewoon zo gelopen. Het is nog wel een gemis natuurlijk. Dat je nu ook niet aan het werk bent, die drukke weken voor kerst. Dat is wel heel bijzonder. We hebben nog een beetje fantoompijn, maar het slijt en gaat wel steeds beter", aldus Potgieter.

Onvrede
Het kostersechtpaar woonde normaal gesproken de weken voorafgaand aan het kerstfeest zowat in de kerk. Omdat er in de kerk twee kerstbomen stonden, stond er thuis niets. En dat leidde soms tot onvrede bij de kinderen van het echtpaar. "Ze hebben het kerkgebouw wel eens vervloekt", aldus Potgieter.

Het deel in De Voorhof van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen is gesloopt, de Protestantse gemeente heeft het deel van de de Rooms-katholieke Bonifatius Geloofsgemeenschap gekocht. Dit is verbouwd, en beide kerken houden hun vieringen vanuit deze deze kerkzaal.

Deze kerst is er overigens geen kerstdienst in de kerk. Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in Nederland zijn er alleen online diensten. Alle kerkdiensten uit De Voorhof zijn te zien via de website Kerkdienstgemist.nl.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat