Home
Facebook Twitter

Kerk heeft de oude ramen weer in gebruik

Kerk heeft de oude ramen weer in gebruik Biddinghuizen - 10 februari 2021.  Het nieuwe kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen is ondertussen in gebruik genomen, al vinden de diensten nu nog online plaats. De inrichting krijgt met de voltooiing van het restaureren van de oude gekleurde ramen ook meer gestalte.

In het oude kerkgebouw was er een hele serie gekleurde ramen in gebruik. Blauwe ramen met als thema 'water' en bruingekleurde ramen met als thema 'land'. Veel van deze ramen uit het oude gebouw zijn behouden en hebben nu een plaats gevonden in het nieuwe kerkgebouw.

Ramen
De blauwe ramen bevinden zich aan de zijde van Het Plein en zijn sinds 4 oktober in gebruik. Voor de bruingekleurde ramen moest nog een oplossing worden gemaakt. De afgelopen maanden hebben gemeenteleden Gert Jan van Tilburg en Gerald Verschuur hieraan gewerkt. De ramen zijn gerestaureerd, voorzien van een nieuwe omlijsting en aan de wand boven de stilteruimte geplaatst, met verlichting erachter. Sinds afgelopen zondag zijn ook deze in gebruik genomen.Op de eerstvolgende live-gemeenteochtend of gemeenteavond, zullen Van Tilburg en Verschuur de gemeenteleden vertellen over het verloop van het proces.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat