Home
Facebook Twitter

Kerstcollecte eerste kerstdag voor Kinderen in de Knel.

Kerstcollecte eerste kerstdag voor Kinderen in de Knel. Biddinghuizen - 18 december 2013.  Geen plaats voor een kind. Helaas is dat niet alleen iets uit het jaar nul. In India zijn ook nu nog duizenden Dalit kinderen die er vanaf hun geboorte niet bij horen. ‘Dalits’ betekent

vertrapte of verdrukte. Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd. Ze worden geminacht. Dalit kinderen worden op school met de nek aangekeken en verwaarloosd. Daardoor stoppen veel kinderen vroegtijdig met school.
Dit jaar krijgen deze kinderen alle aandacht tijdens de kerstcampagne voor Kinderen in de Knel, waarbij partnerorganisatie Cards centraal staat. De organisatie Cards wil dat Dalit kinderen volwaardig mee kunnen doen en slaagt erin het onderdrukkende kastensysteem te doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten biedt Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn. Zo wordt de spiraal van armoede doorbroken en is er hoop op een betere toekomst!
De opbrengst van deze kerstcollecte komt ten goede aan het Kinderen in de Knel-programma van Kerk in Actie, waar CARDS onderdeel vanuit maakt. Wilt u geven voor een betere toekomst voor deze kinderen? Dank u wel!

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat