Home
Facebook Twitter

Lichtpuntjes… weet u ze te vinden in deze tijd?

Lichtpuntjes… weet u ze te vinden in deze tijd? Biddinghuizen - 8 december 2020.  “Wat verlangen we naar licht, gezelligheid, saamhorigheid en hoop. Dat maakt dat het verlangen naar kerst dit jaar nog intenser voelt.”
Vanuit de kerken van De Voorhof in Biddinghuizen zijn er de komende weken diverse activiteiten voor het dorp. Zo maken zij dit jaar in samenwerking met diverse dorpsbewoners een live adventskalender (coronaproof)


Het licht van kerst ontluikt zich in het dorp
Ruim 20 gedecoreerde ramen zijn er vanaf 11 december in Biddinghuizen te bewonderen. Bij Zaaiviool 11 (en vanaf 11 december ook als download via pgbiddinghuizen.nl) vindt u een plattegrond waarmee u de ster kunt volgen en op zoek kunt gaan naar lichtpuntjes in het dorp. Er is tevens een zoekkaart die meegenomen kan worden, om er zeker van te zijn dat u alle ramen gevonden heeft (zelf zorgen voor een pen). De deelnemende ramen zijn te herkennen aan een ster met een nummer die corresponderen met de plattegrond. Uiteraard kunt u de route helemaal zelf inplannen wanneer het u uitkomt of dat u hem in bijvoorbeeld twee delen loopt.  
“Via deze weg nodigen we zowel jong als oud(er) uit om op zoek te gaan naar deze lichtpuntjes en samen met ons kerst te doen ontluiken; dit kan dagelijks tussen 9:00 en 19:00 uur, u wandelt op uw eigen tijdstip. Wij wensen u veel lichtpuntjes onderweg!” laat de organisatie weten.  
 
20 december is de kerk geopend
Op zondag 20 december zal De Voorhof in Biddinghuizen geopend zijn tussen 16:00 en 20:00 uur. “Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken of bijvoorbeeld bij de kerststal te kijken,” laten de organisatoren weten. Andere jaren gebeurde dit tijdens de jaarlijkse winterfair in het dorp.
 
Advent in de kerken van De Voorhof
Het komende weekend is het derde Advent. In deze Adventstijd is iedereen van harte uitgenodigd om mee te vieren en op deze manier ook toe te leven naar het feest van Kerst.
We delen met u en jou de vieringen van de komende tijd. Het thema wat we volgen is "Ga maar in mijn schoenen staan". In het weekend van derde Advent wordt in de schoenen van Jozef gestaan.
 
Diensten meebeleven
Alle kerkdiensten uit de Voorhof zijn te zien via kerkdienstgemist.nl > Flevoland > Biddinghuizen > De Voorhof.
In de Voorhof geldt op dit moment dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn in een dienst. Tevens geldt er een mondkapjesplicht.
Wilt u een dienst bijwonen? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden tot vrijdag 18:00 uur:
Aanmelden bijwonen viering parochie: marjodobbe@hotmail.com of 06-47841090
Aanmelden bijwonen viering Protestantse Gemeente: aanmelden@pgbiddinghuizen.nl of 06-38230298
Vermeld de datum, het aantal personen, uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.
 
Welkom om mee te vieren!
 
Protestantse Gemeente en Bonifatius Geloofsgemeenschap
 

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat