Home
Facebook Twitter

Kerken van De Voorhof terug naar alleen online diensten

Biddinghuizen - 16 december 2020.  Nu Nederland in lockdown is gegaan is er ook op de kerken een dringend beroep gedaan om de fysieke diensten zoveel mogelijk te beperken de komende tijd. De Protestantse Gemeente Biddinghuizen en de R.K. Bonifatius Geloofsgemeenschap die beiden kerken in kerkcentrum De Voorhof geven gehoor aan dit advies.

Dit houdt in dat vanaf komende zaterdag tot en met zondag 17 januari er geen mogelijkheid is om u aan te melden om een dienst bij te wonen. Alle kerkdiensten uit de Voorhof zijn te zien via kerkdienstgemist.nl > Flevoland > Biddinghuizen > De Voorhof
 
“Het gaat aan mij en meerderen aan het hart, maar solidariteit met de samenleving weegt nu het zwaarst,” verwoordt een kerkenraadslid van de Protestantse Gemeente.  De geheel verbouwde Voorhof is voorzien van goede AV-faciliteiten. “We zijn dankbaar dat we via alle online mogelijkheden alsnog veel mensen kunnen bereiken,” vult Frans de Vries, voorzitter van de locatieraad aan.
 
Kerst is anders dan anders en toch hetzelfde
In de Biddinghuizen Actueel van deze week schreven de kerken: “Kerst is één van de hoogtijdagen in het (kerkelijk) jaar. Dat is dit jaar niet anders, maar we vieren het wel anders. Geen bomvolle kerk op Kerstavond, geen zingen onder de toren, geen stampvolle kerk op eerste Kerstdag. En toch, en toch kunt u meebeleven en meevieren! Een enthousiaste groep mensen van parochie en protestantse gemeente is al een poos bezig met het organiseren van alle (online) activiteiten. Hierover leest u volgende week meer.”
 
Ster aan de toren als lichtdrager
Een jaarlijks vertrouwd beeld in Biddinghuizen is de ster aan de toren. De ster die jaren geleden werd geïnitieerd door de toenmalige werkgroep apostolaat van de Protestantse Gemeente met daarbij de boodschap: Er is Licht! “Deze ster brandt ook dit jaar, als baken in het donker dat zegt dat Licht sterker is dan het donker. Zo wensen wij u en jou de komende weken veel lichtpuntjes toe, voor (jo)uzelf en om uit te delen via een kaartje, telefoontje, zwaaien, groeten. Laten we blijven omzien naar elkaar en zo Lichtdragers zijn voor de mensen om ons heen. Met uitzicht op de geboorte van Dè Lichtdrager.”
 
Protestantse Gemeente en Bonifatius Geloofsgemeenschap

<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat