Home
Facebook Twitter

Beste gemeenteleden en andere betrokkenen bij onze gemeente,

Biddinghuizen - 26 oktober 2021.  Positief getest
Onze voorganger, dominee Margriet van de Bunt, is helaas positief getest op Covid-19. Een schrik. Vooral voor haarzelf en voor Robert, haar echtgenoot. En daarnaast een schrik voor ons allen. Want ondanks vaccinatie en voorzichtigheid in contacten toch positief getest worden is een raadsel hoe dit gegaan is.


Er zijn ons op dit moment geen andere positief geteste gemeenteleden bekend. Gelukkig zijn de klachten van ds. Margriet op dit moment mild en deze lijken zich nu te beperken tot verkoudheidsklachten. Voor ds. Margriet uiteraard onze beterschapswensen!
 
Komende zondag
Voor komende zondagmorgen betekent dit dat er niet gedoopt wordt. Met Liset en Mathijs Vollebregt wordt binnenkort gezocht naar een nieuwe datum voor de doop van hun dochter.
Binnen de omliggende gemeentes is de vraag uitgezet wie er zondag beschikbaar is om hier in Biddinghuizen een dienst te verzorgen. In de reguliere GemeenteFlits hopen we daar meer over te kunnen delen.
 
Afschalen en voorzorgsmaatregelen
Voor ons als kerkenraad betekende dit vanmorgen snel schakelen en een extra overleg. We zetten in ieder geval tot en met 7 november de volgende lijn in, daarmee ook kijkend naar de landelijk oplopende besmettingen. Voorzichtigheid is geboden aan ons allen. De protocolcommissie is betrokken bij onderstaande. Na de komende persconferentie vanuit de overheid zullen we onderstaande opnieuw tegen het licht houden.
- Komende diensten wordt er niet gezongen in de dienst. Er zal weer gewerkt worden met filmpjes. Hoe lang we dit zo gaan doen, bekijken we per week en zal tevens afhankelijk zijn van de richtlijnen vanuit de overheid.
- In de kerkdiensten kiezen we voor meer afstand, wat inhoudt dat er tussen de rijen een lege rij zal zijn in de hele kerkzaal. Tevens vragen we één stoel leeg te houden tussen de verschillende huishoudens. De kosters zullen dit ook bewaken.
- We gaan (nog) niet werken met aanmelden van te voren om bij de dienst aanwezig te zijn.
- Doordat we met lege rijen ertussen gaan werken, kan het zijn dat wanneer u naar de kerk komt alle beschikbare plaatsen al vergeven zijn. We hopen op uw begrip en meedenken hierin, het kan dan namelijk zijn dat u alsnog thuis online de dienst gaat bekijken.
- De parochie is uiteraard geïnformeerd over de ontstane situatie en ook De Buurman en de koren die wekelijks in onze kerk repeteren zijn geïnformeerd.
- De dienst van Dankdag wordt voorbereid door ds. Margriet en wanneer zij niet de dienst kan leiden zullen we dit intern oplossen. Evenzo voor de ZWO-dienst van 7 november.
 
Vergaderingen weer online
De kerkenraad gaat voor de komende vergaderingen terug naar online overleg. Dit betekent dat het inloopmoment van morgen (woensdag 27 oktober) komt te vervallen.
 
Openheid en zorgvuldigheid
We begrijpen dat bovenstaande u overvalt, maar wilden het wel vandaag al met u delen. We vragen uw begrip voor en meedenken in de overwegingen met betrekking tot de nu genomen beslissingen.
We vertrouwen erop dat u alert genoeg bent en wanneer u klachten heeft (ook verkoudheidsklachten zoals hoesten vallen hieronder) dat u thuis blijft en niet naar de kerk(diensten) komt.
 
Wanneer u vragen heeft of iets wilt delen, neem dan contact met ons op via één van de scriba’s:
Coby de Boer, 0321-333535, scribaat@pgbiddinghuizen.nl
Tineke Stuifzand, 06-38230298, tweedescriba@pgbiddinghuizen.nl
 
Laten we voorzichtig blijven met elkaar en ook in gebed om elkaar heen blijven staan.
 
Met hartelijke groet,
 
De kerkenraad
 
 

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat