Home
Facebook Twitter

Parochie gaat samenwerken

Parochie gaat samenwerken Biddinghuizen - 30 december 2005.  Vanaf 1 januari 2006 gaan de RK-parochies van Oost Flevoland en Noord-Veluwe samenwerken. De redenen hiervoor zijn het bundelen van de werkkracht en het onderstrepen van het missionaire karakter van de kerk.

Het Aartsbisdom Utrecht ontwikkelde een beleid waarin de nadruk ligt op grotere samenwerkingsverbanden van parochies. Hieruit voortvloeiend gaan de RK-kerken in Harderwijk, Nunspeet/Elburg/'t Harde, Biddinghuizen, Dronten, Lelystad en Swifterbant samenwerken om zo vitaal te blijven. De beroepskrachten (priester-pastores en pastorale werk(st)ers) krijgen elk hun eigen aandachtsgebied. Zo worden Johan Stege en Thijs Moons de priester-pastores voor het nieuwe grotere werkgebied. Voorheen waren zij actief voor elk hun eigen regio.

Gennesaret
Officieel heet de samenwerking: Interparochiële Vereniging Veluwe-Noord en Oostelijk-Flevoland. Zij heeft een bijbelse roepnaam gekregen: Parochieverband Gennesaret. Het samenwerkingsverband gaat officieel van start op 15 januari 2006 tijdens de vesperviering in de H. Catharinakerk in Harderwijk.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat