Home
Facebook Twitter

Vrede verbindt

Biddinghuizen - 24 september 2015.  Dat is het thema van de vredesweek, op vele plaatsen en kerken werd daar afgelopen week aandacht aan geschonken.
Zo ook in Biddinghuizen afgelopen zondag in de oecumenische dienst in de Voorhof en ’s middags een vredeswandeling georganiseerd door de Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen (WIBB).


We starten in de cultuurbank met 37 mensen, na verwelkoming werd er iets gezegd over hoe je tegen vluchtelingen aan kunt kijken en daarna het  verhaal van 5 broden en 2 visjes.
Daarbij werd een klein hapje geserveerd vervolgens wandelden we naar de Beuk.
Hier werd het verhaal verteld door Leo Scholten van de bruiloft te Kana, daarbij werden we verrast met wijn en frisdrank. Tevens een heerlijk hapje.
Als laatste liepen we door Biddinghuizen naar de nieuwe moskee.
We werden daar gastvrij ontvangen. En hier werd door Wim Kapteijn een bos rozen uitgereikt aan Burhan omdat wij als eerste groep mensen ontvangen werden in de moskee.
De imam vertelde over de geschiedenis van het volk Israël in de woestijn waar men manna kreeg. Hakan en Saire Akce hielpen met de vertaling en Saire vertelde op indrukwekkende wijze hoe zij het woord voerde in Utrecht tijdens de demonstratie tegen de gebeurtenissen met Charly Hebdo in Frankrijk, vervolgens werden er bolletjes uitgereikt waar manna in verwerkt was.
Na afloop kregen we nog een rondleiding door de moskee.
Met ons allen konden we terug zien op een zeer geslaagde vredeswandeling.
 
Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen


Kijk hier voor de foto's.
Luister hieronder naar het verhaal van Saire:

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat