Home
Facebook Twitter

Moskeeën en kerken van Dronten houden sokken & ondergoed collecte.

Biddinghuizen - 7 december 2015.  Zaterdag 12 december houden wij als kerken en moskeeën van Dronten een gezamenlijke actie voor de nieuwe vluchtelingen in Nederland. Wie in de noodopvang verblijft, heeft weinig privacy, weinig kleding en minimale wasgelegenheid. In die omstandigheden is het moeilijk om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Basale zaken, zoals schoon

ondergoed en sokken, maken in die omstandigheden een wereld van verschil. Het maakt dat ‘een afgetobde kerel’ zich weer wat meer ‘heer’ of ‘gentlemen’ kan voelen.
 
Dit verschil willen wij als kerken en moskeeën graag helpen maken, want wij geloven dat alle mensen bedoeld zijn als ‘gentlemen and ladies’, als waardevolle mensen. Dit verschil willen we helpen maken, want we kunnen en willen dat niet alleen daarom roepen we uw hulp in.
 
Doe mee aan onze sokken & ondergoed collecte en breng schone, nieuwe sokken en onderbroeken. In Lelystad opent binnenkort een noodopvang voor gezinnen, we hebben dus sokken en ondergoed nodig voor volwassen mannen (maat S en M, schoenmaat tussen 38 en 42), vrouwen (maat S en M, schoenmaat tussen 36 en 40) en kinderen.
 
We weten dat je voor 500 euro honderden sokken kunt kopen van het type dat binnen een week verslijt of honderden onderbroeken die niet lekker zitten en in je huid schuren. Daarom houden we deze actie: doe mee en breng een paar sokken of onderbroeken die je zelf zou willen dragen of voor je eigen kind zou kopen. Het gaat om meer dan textiel, het gaat om de waardigheid van de mensen in de noodopvang. In kleine dingen kan zo een aardig gebaar gemaakt worden, en zo worden kleine daden groot.
 
Welkom in ons inzamelpunt.
Zaterdag 12 december, 10:00-17:00.
Dronten: Open Hof (onder de toren)
Biddinghuizen: Inloophuis De Kans.
 
Hartelijk dank! Namens alle moskeeën en kerken van Dronten
 
 

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat