Home
Facebook Twitter

Orgelmarathon van start

Orgelmarathon van start Biddinghuizen - 11 mei 2007.  Vanmiddag om precies 16:00 uur is in kerkcentrum De Voorhof de Orgelmarathon van start gegaan. Vierentwintig uur lang zal het orgel bespeeld worden, met als doel geld in te zamelen voor het onderhoud van het kerkgebouw.

Het is alweer de achtste editie van de orgelmarathon en ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd een gevarieerd programma in elkaar te zetten. Gert-Jan van Tilburg verzorgt de presentatie van het evenement en hij was ook degene die vlak voor vier uur de marathon officieel opende.


De eerste giften werden direct gedaan

Na de openingswoorden nam Jan Zwanepol uit Kampen plaats achter het orgel om een uur lang met als thema 'De vier jaargetijden' muziek ten gehore te brengen.Kunst in de kerk
Tijdens de orgelmarathon, onderdeel van het eerste weekend van de Voorhofdagen, is er ook kunst te zien en voor een gedeelte te koop in de kerk. De kunstwerken zijn grotendeels van de hand van inwoners van Biddinghuizen. Op lijsten is te zien wat de werken moeten opbrengen. Een deel van de opbrengst van deze kunst komt ten goede aan De Voorhof.


Eén van de kunstwerken van Jitske Slump (deze is overigens niet te koop)

De Orgelmarathon duurt nog tot zaterdagmiddag 16.00 uur.

Klik hier voor alle foto's


Jan Zwanepol aan het spelen

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat