Home
Facebook Twitter

Interreligieuze viering schenkt geld

Interreligieuze viering schenkt geld Biddinghuizen - 22 juni 2007.  De collecte, gehouden tijdens de Interreligieuze Viering welke gehouden werd op 17 juni in de feesttent op het evenemententerrein heeft € 441,97 opgebracht.

De organisatie heeft besloten hiervan € 250,- te schenken aan S.O.S. Kinderdorpen. De rest van het geld wordt gebruikt voor de onkosten die gemaakt zijn.

Ondanks de regen die juist rond het aanvangen van de viering met bakken uit de lucht viel en het feit dat het vaderdag was, werd de viering die door Dorpsbelangen en vier geloofsgemeenschappen uit Biddinghuizen voorbereid was, druk bezocht.Naar schatting werd de bijeenkomst door ruim vierhonderd belangstellenden bezocht.

De voorgangers van de vier organiserende geloofsgemeenschappen belichtten allen op hun eigen wijze het thema ‘Talent’. Tja, en als je het dan toch over talent hebt, wie kun je dan beter uitnodigen dan de talentvolle zangeres Sharon Kips?De X-Factor winnares die in de media openlijk uitkomt voor haar geloof en ook daarvoor veel lof oogst, bracht twee nummers ten gehore. Het eerste lied was een nummer afkomstig van haar debuut CD en met de titel ‘God is alive and well’. Aan het einde van de viering zong ze ‘ Amazing Grace’.

Ook een Turkse jongerengroep bracht twee liederen ten gehore. Dat raakte een gevoelige snaar bij aan aantal aanwezigen van de Turkse gemeenschap uit Biddinghuizen, die tot tranen toe geroerd werden.

In Biddinghuizen gaan stemmen op om van de Interreligieuze Viering een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Na de evaluatie door de organiserende partijen zal hierover een beslissing worden genomen.

Klik hier voor alle foto's

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat