Home
Facebook Twitter

collecte doel 17 mrt

Biddinghuizen - 9 maart 2013.  Nieuw leven
voor ontheemden in Colombia

Deze zondag staat het werk voor ontheemden van onze partner Mencoldes in Colombia, centraal. Al meer dan vijftig jaar zit de Colombiaanse bevolking klem tussen rebellengroepen, de overheid en het leger.


Deze partijen vechten hun strijd om macht, geld en grond ongelofelijk gewelddadig uit. De gewone Colombiaan op het platteland is de dupe. Steeds vaker vluchten mensen naar de stad. Inmiddels zijn vijf miljoen Colombianen ontheemd. En daar komen er dagelijks ruim 800 bij.

Duurzame hulp
Mencoldes heeft een eigen opvangcapaciteit, maar de vluchtelingenstroom is te groot. De organisatie wil daarom de ontheemden weerbaar en zelfstandig maken. Mencoldes doet daarom meer dan voedsel uitdelen. De organisatie biedt eerste hulp, helpt bij traumaverwerking en zorgt ervoor dat deze mensen krijgen waar ze recht op hebben: onderdak, medische zorg, voedsel, scholing en werk. Bij Mencoldes kunnen kinderen naar school en volgen ouders cursussen tot naaister, bouwvakker of monteur, zodat ze straks hun eigen brood kunnen verdienen. Bovendien maakt Mencoldes de ontheemden wegwijs in de ingewikkelde regelgeving. En soms kunnen vluchtelingenfamilies dankzij de lobby van Mencoldes terugkeren naar hun eigen dorp.

Deze zondag is de collecte voor de diaconie bestemd voor Kerk in Actie, voor het werk van Mencoldes.

Helpt u mee? Dank u wel!
                                                                 

Werkgroep ZWO.

<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat