Home
Facebook Twitter

Vredeswandeling op zondag 17 september

Vredeswandeling op zondag 17 september Biddinghuizen - 24 augustus 2017.  Sinds 2004 bestaat in Biddinghuizen de Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen (WIBB), een samenwerking tussen diverse religies in Biddinghuizen. Deze werkgroep houdt op zondagmiddag 17 september een vredeswandeling, met als thema 'de kracht van verbeelding'.

WIBB in 2004 ontstaan tijdens het 40-jarig bestaan van Biddinghuizen. Afgevaardigden van de Turks Islamitische Vereniging, de Rooms Katholieke parochie St. Bonifatius en de Protestantse Gemeente Biddinghuizen kwamen samen en organiseerden de eerste ontmoeting. Het bleek een enorm succes. Behalve dat er nu jaarlijks een bijeenkomst wordt georganiseerd, worden er ook interreligieuze wandelingen gehouden.

Route
De wandeling van 17 september begint om 15.00 uur bij de Cultuurbank aan De Baan. Via kerkgebouw De Voorhof en de Mimar Sinan moskee, gaat de wandeling naar een tent aan de Buitenkant, waar om 17.00 uur een diner wordt geserveerd.

Tijdens de middag zijn er drie sprekers: Hans van de Glind, Liesbeth Busch en Judith Hovenier. Zij vertellen over hun onderwerp op locaties op de route.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat