Home
Facebook Twitter

Het thema van de 40-dagentijd voor de kinderkerk is dit jaar ‘Een teken van leven’.

Biddinghuizen - 28 februari 2020.  Elke week lezen we met elkaar een verhaal uit Exodus. Deze eerste zondag lezen we het verhaal over de brandende braamstruik. De Israëlieten leven als slaven in Egypte en roepen het in hun ellende uit naar God. Bij de brandende braamstruik geeft God aan Mozes een teken van leven:

Hij vertelt dat Hij Israël uit de macht van de Egyptenaren zal bevrijden. Daarom moet Mozes naar de farao gaan. Maar voordat Mozes naar de farao gaat vraagt Mozes wie God is. God stelt zich voor aan Mozes.

Het thema van de eerste zondag is dan ook ‘Stel je voor’. Bij dit thema maken we een verwerking. We gaan een placemat maken waarop we onszelf en anderen voorstellen. Deze verwerking is een voorbereiding op het paasfeest in de kinderkerk. Elke zondag maken we een stukje servies ter voorbereiding van het grote paasfeest. Mis dus geen zondag!

Tijdens de eerste zondag van de 40-dagentijd krijgen alle kinderen het gezinsboekje ‘Een teken van leven’ mee naar huis. In dit boekje staan voorleesverhalen, liedjes en leuke activiteiten om ook thuis stil te staan bij de 40-dagentijd.

Groeten, de leiding van de kinderkerk

<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat