Home
Facebook Twitter

Nog één rondje door de kerk voordat 'ie echt dichtgaat

Nog één rondje door de kerk voordat 'ie echt dichtgaat Biddinghuizen - 14 mei 2020.  Biddinghuizenaren kunnen deze week voor het laatst door de oude kerkzaal van De Voorhof lopen. Zondag is de laatste dienst vanuit de zaal aan het Akkerhof. Daarna gaat het pand definitief dicht, en op den duur tegen de vlakte.

De protestantse kerk heeft een terugloop in het aantal leden, daardoor was blijven in de huidige kerk niet meer mogelijk. De gemeente verhuist daarom naar een andere plek. Dat zorgt voor een dubbel gevoel bij veel gemeenteleden en het kerkbestuur. Ze zijn verdrietig dat er van het huidige gebouw afscheid genomen moet worden, maar kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst op de nieuwe locatie.

Alles komt samen
Een van de gezinnen die nog voor de laatste keer een kijkje komt nemen, is de familie Commandeur. Dochter Melanie heeft veel meegemaakt in de kerk. "Ik ben hier gedoopt en heb hier veel vrienden gemaakt." Tineke Stuifzand van de kerkraad voegt daaraan toe dat alles samen is gekomen in de kerk. "Doop, geboorte, sterfte, dat zorgt voor heel veel herinneringen."

Coronacrisis
Wat het nog extra wrang maakt, is dat door de coronacrisis er geen groot afscheid gegeven kan worden. Wie nog een keer de kerk in wil, moet online een plekje reserveren. Dominee Margriet van de Bunt: "Er kunnen komende zondag bij de laatste dienst maar een paar mensen aanwezig zijn. Dat maakt het natuurlijk heel dubbel voor deze plek met herinneringen". Er zal zondag ook uitgebreid stil worden gestaan bij wat de kerkleden allemaal hebben meegemaakt binnen de kerkmuren.

Kerk gaat verhuizen
De Voorhof gaat verhuizen naar een ander gedeelte van het centrum. Daar gaat ook de katholieke kerk hun vieringen houden. Zodra de verhuizing rond is, wordt De Voorhof afgebroken en begint de bouw van een multifunctioneel gebouw op die plek. Dat moet in het najaar van 2021 staan.


<< Terug naar overzicht
© 2021 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat