Home
Facebook Twitter

Namen kerkzalen en stilteruimte

Namen kerkzalen en stilteruimte Biddinghuizen - 19 juni 2020.  Onze zalen in de nieuwe kerk hebben nog een naam nodig. Het gaat hier om de grote kerkzaal, de kleine kerkzaal en de stilteruimte. Voor onze zalen willen we graag Bijbelse namen / namen met een Bijbelse betekenis of link. Hiervoor is al eerder via In de Steigers, het kerkblad en op gemeenteavonden de vraag gesteld of u, of jij, hiervoor suggesties

​Namen kerkzalen en stilteruimte

Onze zalen in de nieuwe kerk hebben nog een naam nodig. Het gaat hier om de grote kerkzaal, de kleine kerkzaal en de stilteruimte. Voor onze zalen willen we graag Bijbelse namen / namen met een Bijbelse betekenis of link. Hiervoor is al eerder via In de Steigers, het kerkblad en op gemeenteavonden de vraag gesteld of u, of jij, hiervoor suggesties hebt. Afgelopen maandag (15 juni) heeft de kerkenraad een aantal combinaties van namen gemaakt en deze leggen we aan u voor.

Kerkzalen

De namen van de beide zalen moeten bij elkaar passen omdat de zalen ook als één geheel gebruikt kunnen worden. De kerkenraad heeft een drietal combinaties als voorstel. Aan u de vraag om het voorstel / de namen van uw keuze door te geven via scribaat@pgbidinghuizen.nl

Voorstel A:
Grote kerkzaal: Immanuël (vanwege de verbeelding van het Godslicht dat in zowel schildering als meubilair naar voren komt)
Kleine kerkzaal: Emmaüs (de glas-in-lood-ramen in deze zaal verbeelden de Emmaüsgangers)

Voorstel B:
Grote kerkzaal: Druif
Kleine kerkzaal: Olijf

Voorstel C:
Grote kerkzaal: Wijngaard
Kleine kerkzaal: Regenboog

Stilteruimte
Voor de stilteruimte hebben we bij alle combinaties als voorstel dezelfde naam: Oase

Geef uw voorkeur door!
Stuur uw voorkeur (voorstel A, B of C) naar scribaat@pgbiddinghuizen.nl. Dit kan tot 3 juli.
 

​Naamgeving kerkgebouw

De kerkenraad heeft ook gesproken over de naamgeving van ons kerkgebouw. Ook hiervoor is op een eerder moment aan u gevraagd: welke naam vindt u passend? De huidige letters De Voorhof gaan er sowieso af, zoals al eerder is gedeeld, om indien van toepassing te worden opgeknapt en teruggeplaatst. We laten u nog even in het ongewisse voor wat betreft de naamgeving van het kerkgebouw. U mag erop vertrouwen dat de kerkenraad goed naar de gemeente heeft geluisterd.

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat