Home
Facebook Twitter

“nieuwe” ramen in de kerkzaal.

Biddinghuizen - 3 februari 2021.  Ramen met thema ‘Water’
Na de dienst hebben we u verteld over de ramen met het thema ‘land’ en hebben met dankbaarheid deze laten zien. Daarbij werd verteld: in onze oude kerkzaal waren twee series ramen, de één met het thema ‘water’ (de blauwe ramen die onderaan zaten) en de ander met het thema ‘land’ (de ‘klepramen’ bovenin).


De ramen met thema "water" bleken, zoals we u afgelopen najaar konden laten zien, nog behouden te zijn tijdens de sloop van de oude kerkzaal. Deze zijn nu geplaatst voor de ramen aan de plein-zijde en waren voor het eerst te zien tijdens de dienst op 4 oktober.
 
Ramen met thema ‘Land’
Tijdens de Najaarsgemeenteavond in november hebben we al kort iets verteld en laten zien van de ramen met het thema “Land”. Gert Jan van Tilburg en Gerald Verschuur hebben in de afgelopen maanden vele uren tijd en denkwerk besteed aan deze ramen. Er werd gerestaureerd, een omlijsting vormgegeven, een constructie bedacht om ze te kunnen plaatsen en er is verlichting achter geplaatst, waarmee het lijkt alsof het daglicht er doorheen schijnt. De ramen zijn in de wand boven de stilteruimte geplaatst. In deze opstelling hebben we het thema 'Water' rechts bij binnenkomst in de zaal, het concept 'Gods licht' achter het liturgisch centrum en het thema 'Land' links op de wand boven de stilteruimte.
 
Presentatie aan de gemeente
Op de eerstvolgende live-gemeenteochtend of gemeenteavond zullen Gert Jan en Gerald u meenemen in hoe het proces verlopen is en wat ze daarin allemaal tegen zijn gekomen. Dat en al hun mooie verhalen daaromheen houdt u dus nog tegoed. We danken hen voor al hun werk wat ze verricht hebben. Ter informatie: op het beeld in de uitzending leek het of het licht flikkert, maar dat is niet zo, dat ziet u op tv bijvoorbeeld ook wel eens in een uitzending. Er zijn foto’s gemaakt van de ramen die gedeeld worden op onze website, in de GemeenteFlits en op sociale media.

<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat