Home
Facebook Twitter

Hospice Dronten staat op 4 oktober stil bij eenjarig bestaan

Biddinghuizen - 28 september 2014.  Op 3 oktober is het exact één jaar geleden dat het Hospice Dronten haar deuren opende. In het eerste jaar hebben de vrijwilligers 39 mensen ondersteund in de laatste fase van hun leven. Voor 27 van hen ging dat gepaard met een verblijf in het hospice, voor 12 was de thuissituatie toereikend. Op zaterdag 4 oktober zullen ‘de

vrienden van het Hospice Dronten’ in een gemoedelijke ambiance op het Havenplein in Dronten informatie verstrekken over het eerste jaar hospice in Dronten.


De meeste mensen die niet lang meer te leven hebben, brengen hun laatste dagen graag thuis door. Dankzij de deskundige zorg en ondersteuning van de Vrijwillige Intensieve Thuiszorg Dronten is dit vaak mogelijk. Als thuis verzorgen niet meer gaat, is verblijf in het hospice mogelijk. Een ‘bijna-zoals-thuis-huis’ waar eenieder op eigen wijze afscheid kan nemen van het leven en van de mensen die hem of haar lief zijn. Er wordt door een team van deskundigen en goed opgeleide vrijwilligers 24 uur per dag liefdevolle zorg geboden.

Kom 4 oktober naar het Havenplein
Het eenjarig bestaan van het hospice zal niet ongemerkt voorbij gaan. Op het Havenplein zal zaterdag 4 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in samenwerking met Moellies gezorgd worden voor live muziek, een grabbelton, heliumballonnen en een kraam waar informatie over het hospice gegeven wordt. ,,We willen de mensen vooral vertellen hoe belangrijk het hospice en haar meer dan honderd vrijwilligers voor onze samenleving is. Uiteraard zullen wij daarbij niet nalaten te vertellen dat de steun van diezelfde samenleving nodig is om het hospice in de benen te houden. Vandaag…, maar ook morgen’’, aldus voorzitter Lambert van Ommen van de stichting Vrienden van het Hospice Dronten. Om 15.30 uur zal er tijdens de streekmarkt een mand met streekproducten bij opbod verkocht worden; de opbrengst hiervan is voor het hospice.

Ballonnen
Speciaal voor alle bezoekers van het winkelcentrum is er een hospice-ballonnenwedstrijd. Iedereen kan een ballon kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het hospice. De ballonnen worden voorzien van naamkaartjes. ,,Het oplaten van een ballon kan voor iedereen een eigen betekenis hebben. Gewoon omdat je het hospice wilt steunen, maar ook omdat je even stilstaat bij het overlijden van een geliefde. Of dat je met de ballon het signaal af wilt geven dat het hospice een belangrijke functie in onze samenleving vervult’’, aldus Van Ommen.

Rondleidingen in het hospice
In de week van de palliatieve zorg (4 t/m 11 oktober) wordt er ook gestart met het geven van rondleidingen in het hospice. Elke dag om 15.30 uur kunnen geïnteresseerden zich laten informeren, rondkijken en hun vragen stellen aan de medewerkers van het hospice. Opgeven hiervoor is gewenst. Dit kunt u doen via email info@hospice-dronten.nl of telefonisch (0321 767 085).
Wij vragen u daarbij uw email adres en/of telefoonnummer op te geven zodat wij altijd contact met u kunnen opnemen als een rondleiding vanwege omstandigheden niet door kan gaan.
 
Hospice bij Omroep Flevoland
Met het oog op het eenjarig bestaan zal Omroep Flevoland in haar nieuwsuitzending op maandag 29 september aandacht besteden aan hospice Dronten. Ervaringen van zowel familie als vrijwilligers en het belang van het hospice in de gemeenschap zullen onder andere aan de orde komen.

<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat