Home
Facebook Twitter

Matties & Maatjes

Biddinghuizen - 1 maart 2016.  Beste Matties & Maatjes,
1. Vandaag wat aanvullende korte informatie over het hoe en wat van Mattie & Maatje en
2. Vraag en aanbod....


1. Aanvullende informatie voor Matties en Maatjes:

Intussen hebben we veel enthousiaste reacties gehad op de eerste mail die we jullie gestuurd hebben. FANTASTISCH!! Dat stimuleert om er de schouders onder te zetten.

We kregen al suggesties doorgemaild waar Matties en Maatjes veel voor elkaar zouden kunnen betekenen. Wanneer je denkt aan iemand anders die een Mattie of Maatje zou kunnen gebruiken dan is het in zo’n geval goed om deze persoon te benaderen en te vragen of het goed is dat je de vraag doorgeeft aan het Mattie en Maatje project. Is dit het geval dan kan het naar de coördinatoren gemaild of doorgebeld worden.  

Het is niet de bedoeling dat de coördinator dit gaat vragen aan degene die naar voren gebracht is.  

Voorbeeld: b.v. Mevrouw K denkt dat meneer H het leuk zou vinden dat er af en toe iemand op bezoek zou komen. Mevrouw K. stelt aan meneer H. voor om deze vraag door te geven aan het Mattie en Maatje Project. Meneer H. vindt dit goed en mw. K geeft dit door via het mailadres van Mattie en Maatje. Deze staat op de website van de kerk www.pgbiddinghuizen.nl of Meneer H. kan het ook zelf mailen of doorbellen natuurlijk, dat zou helemaal mooi zijn.

Ander voorbeeld: mevrouw G. kookt graag en biedt aan om een keer per twee weken voor meerdere mensen te koken. Ze geeft aan dit graag voor een gezin te doen omdat ze van gezellige drukte houdt en geeft dit door. Of ze geeft aan juist met andere volwassenen te willen eten omdat ze van een goed gesprek houdt met anderen. Ze geeft haar aanbod door via de mail of telefoon.

Waarschijnlijk is het nog steeds moeilijker om te vragen/ontvangen dan te geven. Toch willen we heel graag aangeven dat vragen/ontvangen ook heel mooi kan zijn. Je geeft daarmee een ander de kans om jou iets te geven… 

Dus kom maar op met de vragen en het aanbod natuurlijk….  

2. Vraag/ontvangen en aanbod/geven tot nu toe


Aanbod:

  • 1  maal per maand op maandagavond eten bij een gezin voor drie mensen, wie heeft hier belangstelling voor…of weet iemand voor wie dit iets zou kunnen zijn
  • Een luisterend oor of in gesprek met een jongere/ jongeren  
Vraag:
  • Wie kan en wil op zondag rijden met bewoner(s) van Oranjeborg (Colombinehuis) naar kerk.
  • Wie heeft verstand van fruitbomen snoeien. 

Een vriendschappelijke meelevende groet van Mattie &Maatje 


<< Terug naar overzicht
© 2023 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat