Home
Facebook Twitter

Tweede interreligieuze gespreksavond

Tweede interreligieuze gespreksavond Biddinghuizen - 7 april 2010.  De Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen (WIBB) organiseert woensdag 7 april een tweede interreligieuze gespreksavond.

Dit keer om 20.00 uur in Het Koetshuis. Deze gespreksavond is een vervolg op de geslaagde bijeenkomst van afgelopen november.

De inhoud van de gesprekken gaat over hoe mensen met verschillende geloofsrichtingen in Biddinghuizen omgaan met hun geloof. Wat zegt het hen en hoe geven zij er in hun dagelijks leven vorm aan. Of u nu gelovig bent of niet, laat het geen belemmering zijn om juist op die avond te komen.

Iedereen heeft daar de gelegenheid om op een boeiende wijze met elkaar kennis te maken. Een van de onderwerpen is de rol en positie van de vrouw – in gezin, samenleving en geloofsgemeenschap. Een ander onderwerp is de vraag of de eigen gelovigen een uitverkoren groep zijn. Hoe worden andere godsdiensten en volken gewaardeerd en mogen zij bij God/Allah horen?

In een wereld waar geloven vaak recht tegenover elkaar staan, komen ze in Biddinghuizen juist samen. WIBB organiseert al een aantal jaar de interreligieuze ontmoeting tijdens de najaarsfeestweek.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat