Home
Facebook Twitter

Nachtwake op witte donderdag

Biddinghuizen - 20 februari 2015.  In de aanloop naar Pasen organiseren de Protestantse Gemeente Biddinghuizen en de Rooms-katholieke geloofsgemeenschap H. Bonifatius jaarlijks een Nachtwake. Deze vindt plaats in de nacht van Witte Donderdag (herdenking van Het Laatste Avondmaal) naar Goede Vrijdag (herdenking van de kruisiging en dood van Jezus).

Voor wie niet bekend is met de Nachtwake zou deze het best omschreven kunnen worden als een kloosterervaring in één nacht. "De nacht draait om stil worden, meditatie en bezinning. Dit eerste is direct ook het moeilijkste, echt stil worden. In onze huidige tijd zijn we gewend geraakt aan een continue stroom van beelden en geluid. Echt tot rust komen en stil te worden kost daarom tijd", meldt de organisatie. Voor wie weinig ervaring heeft met stilte of meditatie, zijn er in de nacht activiteiten die hierbij helpen, zoals gezamenlijke meditaties, een inspirerende film of een 'gedachtenwand' met uitlokkende thema's.

In de stiltehoek kan bovendien een kaarsje gebrand worden en ben je echt even alleen met je gedachten.

Uitnodiging
Graag wil de voorbereidingsgroep iedereen van harte uitnodigen om met hen mee te komen waken. Een hele nacht lang is het meest inspirerend, maar voor wie dat niet lukt of wil; iedereen is welkom op elk moment van de nacht en vrij om te blijven of te gaan wanneer dit het beste uitkomt.De wake wordt gehouden in Kerk- en Zalencentrum De Voorhof in de nacht van 2 op 3 april. Inloop start om 20.30 uur. De nachtwake start om 21.30 uur. In de komende weken zal de voorbereidingsgroep meer informatie publiceren over het thema en programma van dit jaar. Meer informatie vindt u op http://www.pgbiddinghuizen.nl.

Voorbereidingsgroep Nachtwake

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2021 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat