Home
Facebook Twitter

Nachtwake 2015 tussen waken en slapen

Biddinghuizen - 3 april 2015.  In de nacht van 2 naar 3 april hebben de Protestantse Gemeente Biddinghuizen en de Rooms-katholieke geloofsgemeenschap H. Bonifatius een Nachtwake gehouden. Hieronder kunt u hiervan een impressie lezen.

Alle begin is moeilijk
De Nachtwake draait om tot rust komen en stil worden. Maar iedereen komt van huis, de kerkdienst of elders en zit nog vol met energie, gedachten en belevenissen. Buiten razen de auto's voorbij, het dorp is nog volop in beweging en zo zijn wij.

We waken
Nu de nacht begint te vorderen, komt de rust geleidelijk ook. Het verkeer rond de kerk is tot rust gekomen en er is enkel nog het geluid van de kerkklok te horen. Het dorp is stil geworden.

We waken
Op de beamer staat een enkele tekst. Er klinkt een repeterende melodie op de piano. De muziek laat ons richten op het leed van Jezus en dat van de wereld, ieder met zijn of haar eigen gedachten.
Er wordt gelezen en gebeden. Een beeld van hedendaags leed verschijnt op de beamer. Jezus leed verschrikkelijk aan het kruis, maar hoeveel miljoenen mensen dragen vandaag de dag hún kruis om welk leed dan ook?

We waken
Mensen met een vurige tong en een nog scherper zwaard zijn er genoeg in deze wereld. Daarom zijn wij stil. Stil om alles wat is gezegd en gedaan. Voor al het leed, onrecht en pijn. Niet uit het veld geslagen, maar stil om het verdriet en de pijn en gebed voor een ieder die een betere morgen verdiend.
We wakenBron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat