Home
Facebook Twitter

Kerkplein weer vol met mensen bij samenzang

Kerkplein weer vol met mensen bij samenzang Biddinghuizen - 24 december 2006.  Het was een drukte van belang vanavond onder de kerktoren, waar vanaf acht uur liederen werden gezongen onder begeleiding van muziekvereniging Maris Sonores, die dit jaar vanaf een oplegger de liederen begeleidden.

"Het lijkt ieder jaar wel drukker te worden," vertelde één van de aanwezigen. Het is dan ook een uitgelezen moment de Kerstsfeer te proeven op deze Kerstavond. Intussen is dit een traditie onder veel inwoners van Biddinghuizen.

Temperatuur
's Middags waren er al veel mensen op de been te zien rondom het centrum. De oorzaak hiervan is vermoedelijk de gemoedelijke temperatuur voor de tijd van het jaar. Vanavond stroomde het plein bij de kerktoren geleidelijk voller. Vooral toen de Protestantse en Katholieke kerk hun diensten hadden voltooid, was het druk. Er werd glühwein en chocolademelk geschonken in het kraampje voor de kerk. Aldaar waren ook de dieren uit De Scharrelberg uit hun eigen stal gehaald en in een levende kerststal ondergebracht.


Naast de katholieke kerk was dit jaar ook een slee opgesteld, waar de kinderen dankbaar gebruik van maakten

Maris Sonores ontwikkelt zich goed
Maris Sonores laat de laatste jaren een steeds betere muzikale ontwikkeling horen onder leiding van hun nieuwe dirigent. Frivool en ontspannend speelde het korps een nummer vooraf, waarna de samenzang kon beginnen.


Voor de samenzang waren de teksten onder de mensen uitgedeeld

"Stille Nacht" en "Hoor de englen zingen d'eer" werden luidkeels meegezongen. Andere liedjes die ter ore kwamen waren "Komt, verwondert u hier, mensen", "Nu zijt wellekome", "Eer zij God in onze dagen" en "Ere zij God".


Vanaf de oplegger was goed te zien hoe druk het was

Toegift
De afsluiting was gezellig, zoals alle andere jaren, maar ook uitgebreider. Maris Sonores gaf nog een aantal muzikale toegiften, zodat mensen nog wat langer konden blijven. Al met al drie kwartier duurde de samenzang, waarna iedereen huiswaarts keerde voor een sfeervol vervolg van de Kerstavond.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2022 Protestantse Gemeente Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat